Apelsininis migdolų pyragas

Ypač drėgnas migdolų pyragas, prisotintas apelsinų sirupu, tirpte tirpsta burnoje. 😍🔥Kol kas tai vienas mano fovoritų, apie kurį vis sukam ratus, nes neįmanoma atsispirti🙈

SALDŽIARŪRIŲ ROJUS

Ingridientai (16 cm diametro formai):
Pyragui paruošti:
  • Didelis apelsinas (Puse jo žievelės (apie 30 g) ir viso minkštimo (apie 250 g);

  • Migdolų miltai 150 g;

  • Cukrus 150 g;

  • Vanduo 100 g;

  • Kvietiniai miltai 50 g;

  • Kiaušiniai (M) 2 vnt;

  • Vanilės aromatas 2 ml;

  • Kepimo milteliai 3 g.

Kreminio sūrio ir grietinėlės kremui:
  • Kreminis sūris 100 g;

  • Grietinėlė 35 %;

  • Miltelinis cukrus 50 g;

  • Citrinų sultys 15 g;

  • Vanilės aromatas 2 ml.

Gaminimo eiga:
Pyrago paruošimas:
  1. Nupjaustykite puse apelsino žieveles, o minkštimą supjaustykite griežinėliais.

  1. Į vidutinio dydžio puodą supilkite vandenį, 100 g cukraus, 30 g apelsinų žievelių (maždaug puse), visą apelsino minkštimą ir maišydami kaitinkite kol cukrus užvirs. Tuomet leiskite masei užvirti ir ant silpnos ugnies virinkite 25 minutes karts nuo karto pamaišant, kol apelsinų žievelės taps permatomos.  Išvirus epelsinų sirupui masę laikite atvėsti. 

  2. Dubenyje sumaišykite sausus ingridientus: migdolų ir kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius.

  3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros viršus apačia rėžimu.

  4.  Sirupui atvėsus nusikoškite apie 5o g skysčio, jį panaudosite vėliau. Likusį sirupą kartu su apelsino dalinis sumalkite blenderiu iki vientisos masės. Po vieną į masę įmaišykite kiaušinius ir vanilės aromatą. Tuomet per kelis kartus, vis maišant, sudėkite sausus ingridientus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. PASTABA: Sirupas šiame etape turi būti gerai atvėsintas, kitu atveju jis gali sutraukti kiaušinius. 

  5. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 16 cm diametro formą ir kepkite ties orkaitės viduriu apie 90 minučių.  Šiame etapte pyragą galite apibarstyti midgolų drožlėmis, tai jam suteiks papildomo žavesio. Kadangi kepimo laikas gali priklausyti tiek nuo formos dydžio, tiek nuo pačios orkaitės - stebėkite, kadangi kepimo laikas gali šiek tiek varijuoti. Patarčiau pyragą pradėti stebėti likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos. Pyragas bus iškepęs tuomet, kada įbedus į vidurį medinį iešmelį - jį ištrauksite švarų, o jo viršus bus tamsiai auksinės spalvos. 

  6. Ištraukus pyragą iš orkaitės jį palaikyti formoje apie 10 minučių. Laikui praėjus iškepusį pyragą palike ant grotelių visiškai atvėsti.

  7. Atvėsus apverskite pyragą dugnu į viršų ir subadykite mediniu pagaliuku, taip, kad nepažeistumėte pyrago viršaus. Suliekite pyragą atidėtu apelsinų sirupu.

Kreminio sūrio ir grietinėlės paruošimas:
  1. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, miltelinį cukrų, citrinų sultis, vanilinės aromatą ir elektriniu plaktuvu plakite tol, kol masė taps kreminė.

  2. Į masę supilkite šaltą grietinėlę ir plakite tol kremas sutirštės ir perbraukus šaukštu liks griovelis. Paruošus kremą, jį palaikykite šaldytuve 5 minutes. Taip kremas išliks standus ir bus lengviau formuoti karūną.

  3. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su Jūsų pasirinktu antgaliu. Juo suformuokite gražias kepurėles ar vientisą karūną.

Su ,
Sportiškas keksiukas

Skanaus!

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?