
Apelsinų skonio natūralaus jogurto desertas stiklinėje
Kai norisi „ko skanaus“, o virtuvėje ilgai suktis tingisi mus gelbsti apelsinų skonio natūralaus jogurto desertas stiklinėje. Burnoje tirpstantis apelsinų kremas bus didžiausias džiaugsmas kiekvieno gomuriui, tad kviečiu nieko nelaukti ir desertu nudžiuginti tiek save tiek savo artimuosius!
KASDIENIAM DŽIAUGSMUI












Gaminimo eiga:
Sutrupinkite sausainius smulkintuvu.
Apelsinų skonio kremui:
Želatiną suberkite į mažą dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
Išspauskite apelsinų sultis (turėtumėte gauti apie 130 g sulčių). Supilkite į puodą ir kaitinkite, kol skystas taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
Į dubenį sudėkite grietinę, kreminį sūrį, vanilės aromatą. Išplakite elektriniu plaktuvu.
Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite šaltą grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite kremą į grietinę.
Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į paruošą kremą ir gerai išmaišykite. Ištirpintą želatiną pilkite per smulkų sietelį, taip išvengsite neištirpusių gabaliukų. Paragaukite, jeigu Jums trūksta saldumo - galite papildomai paskaninti saldikliu.
Deserto paruošimas:
Desertas formuokite stiklinėje pagal proporciją: 10 g. , apie 100 g kremo ir vėl 10 g smulkintų sausainių.


Su ❤,
sportiškas keksiukas
Skanaus!
Ingridientai (8 porcijoms):
Biriam padui:
Jūsų mylimi sausainiai (naudojau naminius imbierinius) 160 g;
Apelsinų skonio kremui:
Natūralus jogurtas 3,8 % 350 g;
Kreminis sūris 2,5 % 200 g;
Pasterizuota plakamoji grietinėlė 30 % 100 g;
Vanduo 40 g;
Apelsinai ( maži, sultims spausti) 2 vnt.;
Pasirinktas saldiklis (pagal skonį, tačiau pati naudojau 3 g Huxolio);
Smulkiai malta želatina 8 g;
Vanilės aromatas 2 ml.
Maistingumo deklaracija
Porcijoje ( 120 g):
Į porciją papildomi papuošimai neįskaičiuoti





