Dribsnių ir įvairių sėklų sausainiai

Artėjant vasarai vis norisi daugiau laiko praleisti lauke. Juk sėdint parke ar keliaujant su dviračiu niekada nebus blogai turėti su savimi traškių sausainukų, kurie ne tik pradžiugins kiekvieno gomurį, bet ir virtuvėje neprivers užsibūti. Juk gaminimo laikas tik 10 minučių,

TINGINIUI UŽVALŽIUS

Ingridientai (12 vienetų):
Sausainių masei:
  • Kukurūzų dribsniai 60 g;

  • Pūsti avižų dribsniai 20 g;

  • Sezamo sėklos 20 g;

  • Saulėgrąžų ir moliūgo sėklų mišinys 30 g;

  • Saldintas sutirštintas pienas 25 g;

  • Nesaldintas sutirštintas pienas 40 g.

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitė įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros rėžimu su ventiliatoriumi.

Sausainių masės paruošimas ir kepimas
  1. Pasiruošiame visus ingridientus ir juos sumaišome.

  2. Skairdą išklojame kepimo popieriumi ir šaukštu formuojame 12 vnt. sausainių.

  3. Kepame apie 6-7 minutes gerai įkaitintoje orkaitėje. Kepkite tol, kol sausainių viršus švelniai apskrus. Neišsigąskite, iškepus sausainiai bus labai minkšti. Iškepus atsargiai juos perkelkite ant grotelių kelioms minutėms atvėsti.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje (14 g):

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?