Kakaviniai meduoliai

TINGINIUI UŽVALŽIUS

Ingridientai (30 didelių sausainių):
Sausainių masei:
  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 186 g;

  • Medus 80 g;

  • Sviestas 82 % 55 g;

  • Rudasis cukrus 50 g;

  • Kakavos milteliai 30 g;

  • Kiaušiniai M dydžio 1 vnt.;

  • Cinamonas 6 g ( arba 1/2 a.š.);

  • Kepimo milteliai 3 g ( arba 1/2 a.š.);

  • Kalėdinis prieskonių mšinys (arba 1/2 a.š.);

  • Druska žiupsnelis.

Citrininiam glajui:
  • Miltelinis cukrus 100 g;

  • Citrinų sulčių 15 g.

 

Gaminimo eiga:
  1.  Paruoškite medaus karamelę: ant vidutinio dydžio ugnies, nuolatos maišant, ištirpinkite medų, sviestą ir cukrų. Masei užvirus kaitinkite tol, gausite vientisą masę t.y. visas cukrus ištirps. Toliau masę nukelkite nuo ugnies ir leiskite jai atvėsti.

  2. Dubenyje išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, prieskonius ir druską.  Toliau ties dubenio viduriu suformuokite duobelę, į ją įmuškite kiaušinį ir supilkite medaus karamelę. Viską gerai išminkykite ir suformuokite rutuliuką, kurį apvyniojus maistine plėvele, palikite šaldytuve atvėsti bent 1, geriausia 2 valandas.

  3. Praėjus laikui tešlą padalinkite į kelias dalis ir ją iškočiokite ant miltais apibarstyto paviršiaus. Patys skaniausi sausainiai - patys ploniausi, tad juos kočioti reiktų apie 1-2 mm storio. sausainių formelėmis išspauskite meduolius. Iš esmės, čia laisvė Jūsų kūrybai. Gražius sausainius visuomet įmanoma gauti jų trafaretus piešiant ir pjaustant ranka. Kol pasiruošite visus sausainius, juos perkelkite ant kepimo popieriumi padengtos lėkštės ar skardos ir padėkite į šaldytuvą arba kitą šaltesnę vieną namuose iki kepimo. Jeigu jau esate įgudę kepėjai ir savo orkaitę puikiai pažįstate – galite nieko nelaukti ir pirmą partiją pašauti į orkaitę kol pasiruošite sekančią. 

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Sausainius perkelkite ant skardos su kepimo popieriumi ir kepkite apie 8 – 10 minučių arba kol gražiai parus.  PASTABA: Kepimo laikas priklauso nuo sausainių formelių dydžio, jų plonumo ir pačios orkaitės parametrų, todėl pirmą partiją būtinai stebėkite. Iškepusius sausainius perkelkite ant grotelių galutinai atvėsti.  Kad sausainiai išliktų traškus - vėliau juos laikykite sandariame indelyje. 

  5. Cukraus glajui į dubenį suberkite miltelinį cukrų ir supilkite citrinos sultis. Plakite tol, kol gausite tirštą glotnų glajų. Jei glajus atrodo per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus. Glajus turi būti glotnus ir lygus, tirštas, bet ne per daug – kad vis dar būtų tepus.

Su ,
Sportiškas keksiukas

Skanaus!

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?