
Kakaviniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
Visiems gerai pažįstamas receptas atgimęs naujai. Papildomai pagardinti suskilę sausainiai paglostys kiekvieno smaližiaus ir šokolado gerbėjo širdelę
TINGINIUI UŽVALŽIUS
Ingridientai (13 vienetų):
Sausainių masei:
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 140 g;
Sviestas 82 % (minkštas) 40 g;
Cukrus 110 g;
Kakavos milteliai 50 g;
Kiaušiniai M dydžio 2 vnt.;
Kepimo milteliai 3 g;
Vanilės aromatas 2 ml;
Druska 2 g.
Šokolado įdarui:
Mylimas šokoladas arba šokoladinis kremas 73 g.
Sausainių apvoliojimui:
Miltelinis cukrus.












Gaminimo eiga:
Į plakimo dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, supilkite vanilės aromatą. Viską gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
Lėtai į masę po vieną įmaišykite kiaušinius.
Į dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską ir maišykite tol, kol neliks sausų miltų. Tešla turėtų būti labai tiršta ir lipni.
Gautą masę laikykite šaldytuve bent 1,5 valandos, kad sausainių masė dar sutvirtėtų ir būtų lengviau formuoti sausainių kamuoliukus.
Sausainių įdarui naudokite apie 5-6 g Jūsų parinkto šokolado ar kremo (pavyzdžiui, nutellos). Kad šokoladinis įdaras "nesukeptų" prieš pradedant ruošti sausainius užšaldykite atsvertus ir atskirai padalintus šokolado gabalėlius. Jeigu naudojate šokolado kremą - dviem šaukšteliais formuokite mažus rutuliukus ir juos sudėję ant kepimo popieriaus laikykite šaldiklyje iki sausainių formavimo.
Praėjus laikui dubenėlyje pasiruoškite miltelinį cukrų bei ištraukite iš šaldiklio sustingusį šokolado įdarą.
Semkite po ne pilną valgomąjį šaukštą sausainių tešlos, toliau tarp delnų formuokite sausainius: pirštais išploję tešlą į jos viduriuką įdėkite sustingusį įdarą, tuomet dviem delnais formuokite rutuliukus ir vėliau juos apvoliokite milteliniame cukruje. PASTABA: Jeigu tešla gavosi lipnesnė - tuomet galite delnus sudrėkinti vandeniu.
Toliau suformuotus kamuoliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant kelių centimetrų tarpelius, kadangi kepdami sausainiai šiek tiek plečiasi.
Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 ᵒC temperatūros apie 10-15 minučių, kol sausainiai pakils, išsiplės ir jų paviršius sutrūkinės. Tiems, kurie visgi įdarui naudos šokolado kremą - kepti gali tekti truputį ilgiau. Todėl kepdami pirmą partiją sausainius stebėkite.
Iškepę sausainiai bus labai minkšti, todėl leiskite jiems kelias minutes atvėsti ir išorei sutvirtėti kepimo skardoje. Šiame etape sausainiai patys skaniausi, tačiau kantriausieji - sausainius visiškai atvėsti perkelkite ant grotelių.


Su ❤,
Sportiškas keksiukas
Skanaus!
Maistingumo deklaracija
Porcijoje ( 90 g):





