Keptas natūralaus jogurto tortas

Kai į sporto salę nesinori, bet saldumynų LABAI, mus gelbsti keptas natūralaus jogurto tortas. Jis ne tik puikiai pamaitins vidinį „saldumynų drakoną“, bet ir papuoš šventinį stalą.

TINGINIUI UŽVALŽIUS

Ingridientai:
Biriam padui:
  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 60 g;

  • Cukrus 30 g;

  • Sviestas 82 % 30 g;

  • Kakavos milteliai 10 g;

  • Druska 1 g;

  • Vanilės aromatas 1 ml.

Natūralaus jogurto kremui:
  • Natūralus jogurtas 1,5 % 600 g;

  • Saldintas sutirštintas pienas 8 % 60 g;

  • Kiaušiniai M dydžio 3 vnt.;

  • Kukurūzų krakmolas 20 g;

  • Pasirinktas saldiklis (pagal skonį);

  • Vanilės aromatas 2 ml.

Šokolado sluoksniui:
  • Juodasis šokoladas 30 g;

  • Pienas 2 % 20 g.

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 ᵒC temperatūros kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.

Biraus pado paruošimas:
  1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, cukrų ir žiupsnį druskos.

  3. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite šaukštu arba rankomis kol gausite lipnius trupinius. Jei matote, kad tešla sukibusi, įberkite dar miltų.

  4. 18-19 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Paruošta mase išklokite kepimo formos dugną kiek įmanoma aukštesnes sieneles (Man buvo like 1 cm iki formos viršaus). SVARBU: Jūsų kepimo forma turi būti sandari, kadangi tortas bus kepamas vandens garų vonelėje. jeigu Jūsų formą nėra sandari - ją keletą kartų apsukite aliuminio folija.

  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Natūralaus jogurto torto kremo paruošimas:
  1. Į didelį dubenį sudėkite natūralų jogurtą, supilkite sutirštintą saldintą pieną, vanilės ekstraktą ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę. Paragaukite kremą. Jeigu Jūsų skoniui trūksta saldumo - papildomai galite įmaišyti pasirinkto saldiklio.

  2. Po kiekvieno lengvai išplakant įmuškite kiaušinius, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

Torto kepimas:
  1. Pasiruoškite didesnio skersmens sandarią ir gilią kepimo formą/ skardą, kuri tarnaus kaip vonelė, tortui kepti. Užsivirinkite vandens.

  2. Kepimo formą su apkeptu pagrindu įstatykite į didesnio skersmens sandarią kepimo formą/ skardą. Į torto formą su pagrindu labai atsargiai supilkite paruoštą natūralaus jogurto kremą.

  3. Įdėkite kepimo formą/ skardą su joje esančia torto forma į orkaitę ir į kepimo formą/ skardą supilkite karštą virintą vandenį. Kepkite iki 175 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo su viršus-apačia rėžimu 15 minučių.

  4. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 90 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol tortas sutvirtės, t.y. pajudinus kepimo indą jis nebevirpės.

  5. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.

  6. Išimkite tortą iš vandens vonelės, perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.

Šokolado sluoksnio paruošimas:
  1. Į puodą supilkite pieną, susmulkintą juodąjį šokoladą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Masę virkite keletą minučių kol sutirštės.

  2. Gautą masę 10 minučių palikite atvėsti. Tuomet permaišykite ir užtepkite ant torto.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje ( 73 g):

Į porciją papildomi papuošimai neįskaičiuoti

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?