
Keptas sūrio tortas
Draugiškesnis figūrai nei originaliai visų pamėgtas sūrio tortas užkariaus kiekvieno širdį. Tad kviečiu nieko nelaukti ir išbandyti! Tikrai nepasigailėsite
KASDIENIAM DŽIAUGSMUI
Ingridientai (10 porcijų):
Biriam padui:
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 200 g;
Cukrus 35 g;
Sviestas 82 % 75 g;
Druska 3 g;
Vanilės aromatas 1 ml.
Sūrio-medaus kremui:
Graikiškas jogurtas 300 g;
Rikotos sūris 13 % 250 g;
Saldintas sutirštintas pienas 120 g;
Kiaušiniai M dydžio 3 vnt.;
Grietinėlė 30 % 40 g;
Kukurūzų krakmolas 20 g;
Vanilės aromatas 2 ml.
Papuošimui:
Karamelės ar Jūsų kito mylimo kremo;
Tešlos, naudotos padui, trupiniai.












Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.
Biraus pado paruošimas:
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps, įlašinkite vanilės aromatą.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir žiupsnį druskos.
Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite šaukštu arba rankomis kol gausite lipnius trupinius.
20 cm diametro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Paruošta masę išklokite kepimo formos dugną kiek įmanoma aukštesnes sieneles (Man buvo like 1 cm iki formos viršaus). Jeigu yra noro - dalį trupinių pasilikite torto papuošimui. Juos sudėkite į kitą formą ir kepkite vienu metu. PASTABA: Trupiniai pagels ir iškeps žymiai anksčiau, todėl juos nuolatos stebėkite.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Medaus - sūrio torto kremo paruošimas:
Į didelį dubenį sudėkite graikišką jogurtą, rikotos sūrį, supilkite saldintą sutirštintą pieną ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.
Po kiekvieno lengvai išplakant įmuškite kiaušinius.
Supilkite grietinėlę, vanilės aromatą ir išmaišykite, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.
Torto kepimas:
Paruoštą torto kremą tolygiai supilkite į kepimo indą su apkeptu pagrindu. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo su ventiliatoriumi rėžimu 15 minučių.
Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 40-50 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.
Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.
Paruošimas:
Tortą puoškite Jūsų mylimu kremu ar karamele bei šonus apibarstykite anksčiau paruoštais trupiniais.


Su ❤,
sportiškas keksiukas
Skanaus!
Maistingumo deklaracija
Porcijoje:





