Kepti figų ir graikiško jogurto krepšeliai

Šis pyragėlis ne tik džiugina mažu kcal skaičiumi, tačiau ir žiauriai geru skoniu! Kiekvienas išbandęs tikrai nepasigailės, o jeigu ir pelėsinio sūrio kremo nepabūgs - norės kartoti ir kartoti....

TINGINIUI UŽVALŽIUS

Ingridientai (10 porcijų):
Figų krepšeliams:
  • Džiovintos figos 200 g;

  • Avižiniai dribsniai 100 g;

Jogurto ir sūrio kremui:
  • Jogurtas su figų ir gvajanų skonio priedu 370 g;

  • Kreminis sūris 2,5 % 175 g;

  • Kiaušiniai L dydžio 2 vnt.;

  • Kukurūzų krakmolas 15 g;

Pelėsinio sūrio kremas (tiems, kam skonis svarbiau nei kalorijos):
  • Grietinėlė 30 % 60 g;

  • Kreminis sūris 2,5 % 100 g;

  • Pelėsinis sūris 27 % 40 g;

  • Saldiklis (pagal skonį).

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 ᵒC temperatūros kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.

Figų krepšelių paruošimas:
  1. Visus ingridientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

  2. Paruoškite 10 vnt. 6,5 cm skersmens kepimo formeles. Paruošta mase išklokite kepimo formelių dugną, visiškai padengiant sieneles (Naudotų formelių sienelių aukštis buvo apie 2 cm).

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 8-12 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, leiskite sukietėti.

Jogurto ir kreminio sūrio kremo paruošimas:
  1. Į didelį dubenį supilkite jogurtą, sudėkite kreminį sūrį ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę. Kadangi pats jogurtas yra pakankamai saldus - papildomai naudoti saldiklio nepatarčiau.

  2. Po kiekvieno lengvai išplakant įmuškite kiaušinius, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

Torto kepimas:
  1. Į torto formą su pagrindu labai atsargiai supilkite paruoštą jogurto - kreminio sūrio kremą.

  2. Kepkite iki 170 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo viršus-apačia rėžimu 30-40 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol kremas sutvirtės, t.y. pajudinus formeles jis nebevirpės.

  3. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.

  4. Išimkite kepimo formeles, perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai, – per naktį.

Pelėsinio sūrio kremo paruošimas:
  1. Į puodą sudėkite kreminį ir pelėsinį sūrius ir elektriniu plaktuvu plakite tol, kol gausite vientisą masę.

  2. Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę ir išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Viską sumaišykite. Šiame etape kremą paskaninkite pasirinku saldikliu pagal skonį.

  3. Gautą kremą perdėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir papuoškite krepšelius. Jeigu konditerinio maišelio neturite, tuomet kremą galite gražiai užtepti ant krepštelių.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje ( 99 g):

Į porciją kremas neįskaičiuotas (+ 39 kcal)

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?