
Kepti figų ir graikiško jogurto krepšeliai
Šis pyragėlis ne tik džiugina mažu kcal skaičiumi, tačiau ir žiauriai geru skoniu! Kiekvienas išbandęs tikrai nepasigailės, o jeigu ir pelėsinio sūrio kremo nepabūgs - norės kartoti ir kartoti....
TINGINIUI UŽVALŽIUS
Ingridientai (10 porcijų):
Figų krepšeliams:
Džiovintos figos 200 g;
Avižiniai dribsniai 100 g;
Jogurto ir sūrio kremui:
Jogurtas su figų ir gvajanų skonio priedu 370 g;
Kreminis sūris 2,5 % 175 g;
Kiaušiniai L dydžio 2 vnt.;
Kukurūzų krakmolas 15 g;
Pelėsinio sūrio kremas (tiems, kam skonis svarbiau nei kalorijos):
Grietinėlė 30 % 60 g;
Kreminis sūris 2,5 % 100 g;
Pelėsinis sūris 27 % 40 g;
Saldiklis (pagal skonį).












Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 175 ᵒC temperatūros kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.
Figų krepšelių paruošimas:
Visus ingridientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Paruoškite 10 vnt. 6,5 cm skersmens kepimo formeles. Paruošta mase išklokite kepimo formelių dugną, visiškai padengiant sieneles (Naudotų formelių sienelių aukštis buvo apie 2 cm).
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 8-12 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, leiskite sukietėti.
Jogurto ir kreminio sūrio kremo paruošimas:
Į didelį dubenį supilkite jogurtą, sudėkite kreminį sūrį ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę. Kadangi pats jogurtas yra pakankamai saldus - papildomai naudoti saldiklio nepatarčiau.
Po kiekvieno lengvai išplakant įmuškite kiaušinius, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.
Torto kepimas:
Į torto formą su pagrindu labai atsargiai supilkite paruoštą jogurto - kreminio sūrio kremą.
Kepkite iki 170 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo viršus-apačia rėžimu 30-40 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol kremas sutvirtės, t.y. pajudinus formeles jis nebevirpės.
Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.
Išimkite kepimo formeles, perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai, – per naktį.
Pelėsinio sūrio kremo paruošimas:
Į puodą sudėkite kreminį ir pelėsinį sūrius ir elektriniu plaktuvu plakite tol, kol gausite vientisą masę.
Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę ir išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Viską sumaišykite. Šiame etape kremą paskaninkite pasirinku saldikliu pagal skonį.
Gautą kremą perdėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir papuoškite krepšelius. Jeigu konditerinio maišelio neturite, tuomet kremą galite gražiai užtepti ant krepštelių.


Su ❤,
sportiškas keksiukas
Skanaus!
Maistingumo deklaracija
Porcijoje ( 99 g):
Į porciją kremas neįskaičiuotas (+ 39 kcal)





