Kinder Bueno tortas

Šis receptas gali būti didžiausiu džiaugsmu kiekvieno Kinder Bueno mėgėjui. Ne per saldus, lengvas ir ypač kreminis tortas bus atgaiva kiekvieno smaližiaus širdžiai. Pagaminti tortą ilgai netruksite, tad kviečiu nieko nelaukti ir išbandyti!

KASDIENIAM DŽIAUGSMUI

Ingridientai (10 porcijų):
Biriam padui:
  • Selga TREAT dviejų sluoksnių sausainiai su lazdynų riešutų įdaru 100 g.

Kremui:
  • Baltojo šokolado ir riešutų skonio pudingas 300 g;

  • Grietinėlė 35 % 200 g;

  • Vanduo 40 ml;

  • Želatinos lapeliai 4 vnt.

Pieniško šokolado glazūrai:
  • Pieniškas šokoladas 130 g;

  • Saldintas sutirštintas pienas 130 g;

  • Cukrus 60 g;

  • Vanduo 80 g;

  • Želatinos lapeliai 4 vnt.

 

Gaminimo eiga:
Pado paruošimas:
  1. Jūsų pasirinktu būdu susmulkinkite sausainius, dėl juose esančio kremo masė bus sulipusi.

  1. 16 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir trupiniais padenkite kepimo formos dugną.

Kremo paruošimas:
  1. Želatinos lapelius susmulkinkite į tris dalis ir sudėkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią sudėkite į verdančio vandens vonelę ir maišykite, kol želatina ištirps.

  2. Baltojo šokolado ir riešutų skonio pudingą sudėkite į gilesnį indą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa. Supilkite grietinėlę ir plakite toliau iki puraus kremo tekstūros. Kremas bus skystokas, todėl nesijaudinkite.

  3. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldiklį ir palaikykite bent 6 valandas arba geriausiai per naktį, kol sustings.

Glazūros paruošimas:
  1. Želatinos lapelius susmulkinkite į tris dalis ir sudėkite į nedidelį dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, kondensuotą pieną, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros iki masė užvirs.

  3. Susmulkinkite pienišką šokoladą - siūlyčiau sutarkuoti (jeigu yra noras, paprastą galite keisti becukriu).

  4. Masei užvirus iš karto nukelkite nuo ugnies ir, sudėjus išbrinkusią želatiną, išmaišykite.

  5. Gautą masę iš karto supilkite ant susmulkinto pieniško šokolado ir palikite kelioms minutėms pastovėti, kad šokoladas savaime aptirptų.

  6. Atsargiai silikonine mentele išmaišykite glazūrą iki vientisos masės. Jeigu maišysite paskubomis - susidarys daug nepageidaujamų oro burbuliukų. Atvėsinkite iki 35 laipsnių temperatūros.

  7. Kol veidrodinė glazūra baigia vėsti, tortą perkelkite ant kepimo grotelių, o jas perkelkite ant skardos. Prieš tai skardą išklokite kepimo popieriumi, taip bus lengviau išsaugoti glazūros likutį.

  8. Glazūrai pasiekus 35 laipsnius temperatūrą, apliekite tortą. Siūlyčiau glazūrą lieti per sietelį, taip išvengsite netyčia užsilikusių želatinos gabaliukų. Liekite tik į torto centrą - glazūra nubėgs ir į kraštus pati. Jei tortą dėjote ant kepimo grotelių, lengvai jas papurtykite, tai padės išsklaidyti susidariusius oro burbuliukus.

  9. Konditerine mentele atsargiai nuimkite tortą ir perkelkite ant serviravimui skirtos lėkštės. Tortą įdėkite į šaldytuvą porai valandų atitirpti. Jeigu iš pirmo karto glazūros šonų aplieti tolygiai nepavyks, juos siūlau užmaskuoti trupintais šokoladiniais vafliais, kurie dar labiau primins Kinder Bueno! Šį veiksmą reiktų atlikti vos užliejus glazūrą, kad trupiniai turėtų prie ko prilipti.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje ( apie 73 g):

Kalorijų skaičius kinta nuo sunaudoto glazūros kiekio (Energinė vertė paskaičiuota sunaudojus visą kiekš glazūros)

Torto kaloringumas: 1493 kcal; glazūros kaloringumas: 1092 kcal

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?