
Kokosinis varškės tinginys
Visuomet rytais šalia pusryčių noriu suvalgyti „ką skanaus“. Tokiais atvejais gelbsti varškės sūris su medumi bei įvairiausi varškės tinginiai. Šiandien pas Jus atkeliauja saldžiausiems rytams tinkantis kokosinis varškės tinginys, kuris ne per saldus, lengvas ir kokoso tonais glosto kiekvieno gomurį.
SALDŽIAUSIEMS RYTAMSPUSRYČIŲ DESERTAI












Gaminimo eiga:
Dideliais gabaliukais sutrupinkite 160 g sausainių.
Į dubenį sudėkite smulkią varškę, jeigu yra ūpo - geriausia ją būtų pertrinti per sietelį, taip gausite puresnę masę. Kartu sudėkite kondensuotą kokosų skanėstą, vanilės aromatą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paragaukite, jeigu Jums trūksta saldumo - galite papildomai paskaninti saldikliu.
Į gautą masę įmaišykite sausainius.
Varškės tinginį formuokite, naudojant kepimo popierių, jis sugers visą bereikalingą drėgmę. Kad kepimo popierius būtų „lankstenis“ siūlyčiau prieš naudojimą jį gerai suglamžyti. Suformuotą tinginį papildomai apviniokite aliuminio folija ir palikite 4 valandoms šaldytuve, o geriausiai per naktį.
Po 4 valandų sutrupinkite likusius sausainius smulkintuvu iki miltų, juos naudokite tinginiui apvolioti. Taip pagerinsite estetinį vaizdą bei padėsite tinginiui lengviau išlaikyti savo formą. Tinginiui papildomai papuošti naudojau 30 g baltojo šokolado bei 10 g kokoso drožlių.


Su ❤,
sportiškas keksiukas
Skanaus!
Ingridientai (8 porcijoms):
Liesa varškė 0,5 % 360 g;
Kondensuoto pieno skonio sausainiai 180 g;
Kondensuotas kokosų skanėstas 13,6 % 115 g;
Pasirinktas saldiklis (pagal skonį, tačiau pati naudojau 3 g Huxolio);
Vanilės aromatas 2 ml.
Maistingumo deklaracija
Porcijoje ( 82 g):
Į porciją papildomi papuošimai neįskaičiuoti





