
Kreminio sūrio ir varškės obuolių pyragas
Šį pyragą galiu apibūdinti taip - Labai paprasta ir labai skanu.
KASDIENIAM DŽIAUGSMUI
Ingridientai (10 porcijų):
Biriam padui:
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 150 g;
Sviestas 82 % 50 g;
Cukrus 25 g;
Druska 3 g;
Vanilinis cukrus 3 g.
Sūrio ir varškės kremui:
Liesa varškė 0,5 % 180 g;
Kreminis sūris 3 % 100 g;
Saldiklis 10 ml;
Kiaušiniai M dydžio (2 tryniai ir 3 baltymai) 3 vnt.;
Kukurūzų krakmolas 10 g;
Vanilinis cukrus 3 g.
Obuolių sluoksniui:
Obuoliai 350 g;
Cinamonas pagal skonį.












Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
Biraus pado paruošimas:
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps.
Dubenyje sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir žiupsnį druskos.
Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite šaukštu arba rankiniu plaktuvu kol gausite trupinius.
18 cm diametro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. 2/3 trupinių išklokite kepimo formos dugną ir atidėkite.
Kreminio sūrio ir varškės kremo paruošimas:
Į plaktuvą sudėkite kreminį sūrį, varškę, saldiklį, vanilinį cukrų, kiaušinius ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.
Plakite kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą, kurį neskubant supilkite į paruoštą formą su trupiniais.
Obuolių sluoksnio paruošimas:
Nuplautus neluptus obuolius supjaustykite griežinėliais bei apibarstę cinamonu permaišykite, kad visi obuoliai pasidengtų prieskoniais.
Užbarstykite likusius trupinius.
Pyrago kepimas:
Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol tešla bus iškepusi, o įdaras – sutvirtėjęs.


Su ❤,
sportiškas keksiukas
Skanaus!
Maistingumo deklaracija
Porcijoje:





