Kreminio sūrio ir varškės obuolių pyragas

Šį pyragą galiu apibūdinti taip - Labai paprasta ir labai skanu.

KASDIENIAM DŽIAUGSMUI

Ingridientai (10 porcijų):
Biriam padui:
  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 150 g;

  • Sviestas 82 % 50 g;

  • Cukrus 25 g;

  • Druska 3 g;

  • Vanilinis cukrus 3 g.

Sūrio ir varškės kremui:
  • Liesa varškė 0,5 % 180 g;

  • Kreminis sūris 3 % 100 g;

  • Saldiklis 10 ml;

  • Kiaušiniai M dydžio (2 tryniai ir 3 baltymai) 3 vnt.;

  • Kukurūzų krakmolas 10 g;

  • Vanilinis cukrus 3 g.

Obuolių sluoksniui:
  • Obuoliai 350 g;

  • Cinamonas pagal skonį.

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

Biraus pado paruošimas:
  1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir žiupsnį druskos.

  3. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite šaukštu arba rankiniu plaktuvu kol gausite trupinius.

  4. 18 cm diametro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. 2/3 trupinių išklokite kepimo formos dugną ir atidėkite.

Kreminio sūrio ir varškės kremo paruošimas:
  1. Į plaktuvą sudėkite kreminį sūrį, varškę, saldiklį, vanilinį cukrų, kiaušinius ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.

  2. Plakite kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą, kurį neskubant supilkite į paruoštą formą su trupiniais.

Obuolių sluoksnio paruošimas:
  1. Nuplautus neluptus obuolius supjaustykite griežinėliais bei apibarstę cinamonu permaišykite, kad visi obuoliai pasidengtų prieskoniais.

  2. Užbarstykite likusius trupinius.

Pyrago kepimas:
  1. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol tešla bus iškepusi, o įdaras – sutvirtėjęs.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje:

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?