
Medučio keksiukai
Medutis kitaip - turbūt kitais žodžiais šio deserto negalėčiau apibūdinti.
SALDŽIARŪRIŲ ROJUS
Ingridientai (12 porcijų):
Imbieriniams keksiukams:
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 205 g;
Natūralus jogurtas 120 g;
Sviestas 82 % 112 g;
Naminis medus 144 g;
Tamsus Muscovado cukrus 80 g;
Kiaušiniai M dydžio 2 vnt.;
Kepimo soda 6 g;
Kepimo milteliai 6 g;
Maltas cinamonas 5 g (pagal skonį);
Meduolių prieskoniai 4 g (pagal skonį);
Maltas imbieras 3 g (pagal skonį);
Vanilės aromatas 2 ml;
Druska žiupsnelis.
Sūrio-grietinėlės kremui:
Kreminis sūris 300 g;
Grietinėlė 35 % 300 g;
Miltelinis cukrus 100 g;
Citrinos sultys 30 g;
Citrinos žievelės 10 g;
Vanilės aromatas 2 ml.
Papuošimui:
Imbieriniai sausainiai 12 vnt. ( maniškių gavosi 36 g);
Imbierinių sausainių trupiniai 12 g;












Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
Imbierinių keksiukų paruošimas:
Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą, medų, tamsų Muscovado cukrų ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol visi ingridientai ištirps. Svarbu: masės virti nereikia. Gautą masę nukelkite nuo ugnies ir leiskite jai atvėsti.
Dubenyje sumaišykite sausus ingridientus: miltus, cinamoną, meduolių prieskonius, maltą imbierą, kepimo sodą, miltelius ir žiupsnį druskos.
Kitame dubenyje išplakite natūralų jogurtą, kiaušinius ir vanilės aromatą kol gausite vientisą masę. Tuomet sudėkite puse sausų ingridientų ir viską gerai išmaišykite. Toliau supilkite atvėsusią medaus masę ir vėl gerai išmaišę supilkite likusius sausus ingridientus. Visą gerai išmaišę, gausite tvirtos konsistencijos tešlą.
Tešlą padalinkite po 12 didelių keksiukų formulių (maniškių dugno diametras 4,5 cm), užpildydami 2/3 formos ir kepkite iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių ties viduriu. Kadangi kepimo laikas gali priklausyti tiek nuo Jūsų keksiukų formelių, tiek nuo pačios orkaitės - pirmąją keksiukų partiją stebėkite, kadangi kepimo laikas gali trukti ir 15 minučių. Keksiukai bus iškepę tuomet, kada įbedus į keksiuko vidurį medinį iešmelį - jį ištrauksite švarų.
Toliau iškepusius keksiukus palike ant grotelių atvėsti.
Kadangi keksiukai bus pripildyti kremu - jiems atvejus viduryje išskobkite 1,5 cm pločio ir 2,5 cm gylio duobelę.
Sūrio - grietinėlės kremo paruošimas:
Į didelį dubenį sudėkite šaltą kreminį sūrį, grietinėlę, vanilinės aromatą, suberkite miltelinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu iki kol kremas sutvirtės - taps standus. Kad būtų mažiau streso, plakant kremus su grietinėle, visuomet po ranka siūlau turėti grietinėlės standiklį, kuris "nutikus gyvenimui" visuomet išgelbės Jūsų kremą.
Keksiukų puošimas:
Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su Jūsų pasirinktu antgaliu. Juo užpildykite išskobtą duobelę ir suformuokite gražią kepurėlę.
Keksiuką puoškite imbieriniais sausainiais ir jų trupiniais.


Su ❤,
Sportiškas keksiukas
Skanaus!
Maistingumo deklaracija
Porcijoje ( 90 g):





