Natūraliai dažyti RED VELVET keksiukai su spanguolių įdaru

Saldūs keksiukai, kurių skonį padeda subalansuoti lengvai rūgštus spanguolių įdaras, puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą.

SALDŽIARŪRIŲ ROJUS

Ingridientai (12 porcijų):
RED VELVET keksiukams:
  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 156 g;

  • Natūralus jogurtas 120 g;

  • Aliejus (aš naudojau saulėgrąžų) 145 g;

  • Cukrus 140 g;

  • Burokėlių sultys (gali varijuoti priklausomai nuo to, kokio ryškumo keksiukų norite) 30-40 g arba raudoni maistiniai dažai 5 g;

  • Kiaušiniai M dydžio 1 vnt.;

  • Kepimo soda 6 g;

  • Kakavos milteliai 6 g;

  • Baltasis actas 3 g;

  • Vanilės aromatas 4 ml;

  • Druska žiupsnelis.

Sviesto-grietinėlės kremui:
  • Grietinėlė 35 % 200 g;

  • Kreminis sūris (kambario temperatūros) 80 g;

  • Sviestas 82 % (kambario temperatūros) 45 g;

  • Miltelinis cukrus 80 g;

  • Vanilės aromatas 8 ml.

Spanguolių įdarui:
  • Šaldytos spanguolės 80 g;

  • Cukrus 20 g;

  • Citrinų sultys 10 g (dėjau papildomai, kadangi spanguolėms trūko rūgštumo);

Kukurūzų krakmolas 5 g.

Baltojo šokolado ganašui:
  • Baltasis šokoladas 40 g

  • Burokėlių sultys (gali varijuoti priklausomai nuo to, kokio ryškumo keksiukų norite) 10-20 g arba raudoni maistiniai dažai 2 g;

  • Grietinėlė 20 g.

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

Imbierinių keksiukų paruošimas:
  1. Dubenyje sumaišykite sausus ingridientus: miltus, cukrų, kepimo sodą, kakavos miltelius ir žiupsnį druskos.

  2. Kitame dubenyje sumaišykite drėgnus ingridientus: augalinį aliejų, kiaušinį, natūralų jogurtą, vanilės aromatą, baltąjį actą, burokėlių sultis (aš spaudžiau nuplautus ir sutarkuotus žalius burokėlius) ar maistinius dažus. Tuomet po truputį vis maišant sudėkite sausus ingridientus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. PASTABA: maišykite tik tiek, kad nebeliktų sausų ingridientų, kadangi tešlos negalima permaišyti.

  3. Tešlą padalinkite po 12 didelių keksiukų formulių (maniškių dugno diametras 4,5 cm), užpildydami 2/3 formos ir kepkite iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių ties viduriu. Kadangi kepimo laikas gali priklausyti tiek nuo Jūsų keksiukų formelių, tiek nuo pačios orkaitės - pirmąją keksiukų partiją stebėkite, kadangi kepimo laikas gali trukti ir 15 minučių. Keksiukai bus iškepę tuomet, kada įbedus į keksiuko vidurį medinį iešmelį - jį ištrauksite švarų.

  4. Toliau iškepusius keksiukus palike ant grotelių atvėsti.

  5. Kadangi keksiukai bus pripildyti spanguolių įdaru - jiems atvejus viduryje išskobkite 1,5 cm pločio ir 2,5 cm gylio duobelę.

Spanguolių įdaro paruošimas:
  1. Į didelį puodą sudėkite spanguoles, cukrų ir su šlakeliu vandens virkite tol, kol skystis šiek tiek nugaruos. Verdant nuolatos maišykite ir mediniu šaukštu pasistenkite sutraiškyti uogas, tai esanti uogose rūgštis tolygiai pasiskirstys. Kadangi man papuolė mažai rūgšties turinčios spanguolės - įdarą papildomai gardinau citrinos sultimis. PASTABA: Visuomet saldumą/ rūgštumą galima subalansuoti papildomai pridėjus priešingo komponento, tačiau atminkite - spanguolių įdaro nereiktų nusaldinti, kadangi kremas bus nuodėmingai saldus.

  2. Tuomet šlakelyje vandens maišydami ištirpinkite krakmolą. Vandens naudokite tik tiek, kad vos apsemptų krakmolą. Ištirpimus krakmolą gautą vientisą tirpalą nuolatos maišydami supilkite į spanguolių įdaro masę. Masei sutirštėjus išjunkite viryklę ir įdarą atidėkite atvėsti.

Sūrio - grietinėlės kremo paruošimas:
  1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros kreminį sūrį, sviestą, vanilinės aromatą ir elektriniu plaktuvu plakite tol, kol masė taps šviesi ir kreminė.

  2. Suberkite miltelinį cukrų ir lėčiausiu rėžimu maišykite tol, kol gausite vientisą masę.

  3. Toliau supilkite grietinėlę ir plakite elektriniu plaktuvu iki kol kremas sutvirtės - taps standus ir purus. Paruošus kremą jį palaikykite šaldytuve 5 minutes. Taip kremas išliks standus ir bus lengviau formuoti kepurėles.

Baltojo šokolado ganašo paruošimas:
  1. Į mažą puodą sudėkite baltąjį šokoladą ir grietinėlę. Nuolatos maišant ant silpniausios ugnies išlydykite šokoladą kartu su grietinėle iki vientisos masės. PASTABA: masė neturėtų užvirti.

  2. Gavus vientisą masę supilkite burokėlių sultis arba maistinius dažus ir gerai išmaišykite ir atvėsinkite. PASTABA: masė turėtų būti ne per daug taki: ją turėtumėte gebėti apšlakstyti keksiuką, tačiau ganašas turėtų nenubėgti.

Keksiukų puošimas:
  1. Spanguolių įdarą paskirstykite į išskobtas keksiukų duobutes.

  1. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su Jūsų pasirinktu antgaliu. Juo suformuokite gražią kepurėlę.

  2. Keksiuką apšlakstykite raudonai nudažytu ganašu.

Su ,
Sportiškas keksiukas

Skanaus!

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?