Oreo keksiukai

Saldūs ir ypač šventiški sodriai juodos spalvos keksiukai puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą ir bus puiki dovana šeimos smaližiui

SALDŽIARŪRIŲ ROJUS

Ingridientai (12 porcijų):
Keksiukams:
  • Verdantis vanduo 180 g;

  • Cukrus 120 g;

  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 100 g;

  • Aliejus (aš naudojau saulėgrąžų) 80 g;

  • Juodasis šokoladas 50 g;

  • Kakavos milteliai 22 g;

  • Kepimo soda 6 g;

  • Kiaušiniai M dydžio 2 vnt.;

  • Vanilės aromatas 2 ml;

  • Druska žiupsnelis.

Oreo kremui:
  • Kreminis sūris (kambario temperatūros) 115 g;

  • Sviestas 82 % (kambario temperatūros) 52 g;

  • Miltelinis cukrus 200 g;

  • Oreo sausainiai 60 g (arba 6 vnt);

  • Vanilės aromatas 2 ml.

  • Druska žiupsnelis.

Šokoladiniam ganašui:
  • Juodasis šokoladas 50 g;

  • Pienas 2 % 30 g.

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

Keksiukų paruošimas:
  1. Verdančio vandens vonioje išlydykite šokoladą.

  2. Dubenyje sumaišykite sausus ingridientus: miltus, cukrų, kepimo sodą, kakavos miltelius ir žiupsnį druskos.

  3. Kitame dubenyje sumaišykite drėgnus ingridientus: augalinį aliejų, kiaušinį, vanilės aromatą ir atvėsintą virintą vandenį. Po truputį vis maišant sudėkite ištirpintą šokoladą. Tuomet po truputį vis maišant sudėkite sausus ingridientus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. PASTABA: maišykite tik tiek, kad nebeliktų sausų ingridientų, kadangi tešlos negalima permaišyti.

  4. Tešlą padalinkite po 12 didelių keksiukų formulių (maniškių dugno diametras 4,5 cm), užpildydami 2/3 formos ir kepkite iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių ties viduriu. Kadangi kepimo laikas gali priklausyti tiek nuo Jūsų keksiukų formelių, tiek nuo pačios orkaitės - pirmąją keksiukų partiją stebėkite, kadangi kepimo laikas gali trukti ir 15 minučių. Keksiukai bus iškepę tuomet, kada įbedus į keksiuko vidurį medinį iešmelį - jį ištrauksite švarų.

  5. Toliau iškepusius keksiukus palike ant grotelių atvėsti.

Oreo kremo paruošimas:
  1. Atskirkite kremą nuo sausainių. Sausainius susmulkinkite iki miltelių ir atidėkite.

  2. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros kreminį sūrį, sviestą, sausainių kremo likutį, vanilinės aromatą ir elektriniu plaktuvu plakite tol, kol masė taps šviesi ir kreminė.

  3. Suberkite miltelinį cukrų ir lėčiausiu rėžimu arba ranka maišykite tol, kol gausite vientisą masę.

  4. Į masę įmaišykite sausainių miltelius. Paruošus kremą jį palaikykite šaldytuve 5 minutes. Taip kremas išliks standus ir bus lengviau formuoti kepurėles.

Juodojo šokolado ganašo paruošimas:
  1. Į mažą puodą sudėkite juodajį šokoladą ir pieną. Nuolatos maišant ant silpniausios ugnies išlydykite šokoladą kartu su grietinėle iki vientisos masės. PASTABA: masė neturėtų užvirti. PASTABA: masė turėtų būti ne per daug taki: ją turėtumėte gebėti apšlakstyti keksiuką, tačiau ganašas turėtų nenubėgti.

Keksiukų puošimas:
  1. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su Jūsų pasirinktu antgaliu. Juo suformuokite gražią kepurėlę.

  2. Keksiuką apšlakstykite šokolado ganašu.

Su ,
Sportiškas keksiukas

Skanaus!

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?