Keptas medaus ir sūrio tortas

Man didžiausios metų šventės asocijuojasi jau su seniai pamėgtais tradiciniais receptais. Vienas jų, visiems gerai pažįstamas klasikinis medaus tortas, kuris šįkart atgimsta naujai. Kviečiu susipažinti su „Keptu medaus – sūrio tortu“, kuris savo kremine konsistencija bei medaus ir citrinos tonais pavergs kiekvieną.

KASDIENIAM DŽIAUGSMUI

Ingridientai:
Biriam padui:
  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 150 g;

  • Naminis skystas medus 65 g;

  • Sviestas 82 % 50 g;

  • Meduolių prieskoniai 4 g;

  • Cinamonas 3 g;

  • Druska 3 g;

  • Vanilės aromatas 1 ml.

Sūrio-medaus kremui:
  • Graikiškas jogurtas 300 g;

  • Rikotos sūris 13 % 250 g;

  • Naminis skystas medus 120 g;

  • Kiaušiniai M dydžio 3 vnt.;

  • Grietinėlė 30 % 40 g;

  • Kukurūzų krakmolas 20 g;

  • Meduolių prieskoniai 3 g;

  • Cinamonas 3 g

  • Vanilės aromatas 2 ml.

Grietinėlės kremui:
  • Grietinėlė 30 % 100 g;

  • Cukrus 20 g;

  • Citrinos sultys 12 ml;

  • Vanilės aromatas 1 ml;

  • Citrinos žievelės 15 g.

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.

Biraus pado paruošimas:
  1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps. Jeigu Jūsų medus kietas - tuomet šiame etape medų kaitinkite kartu su sviestu, kol bus gauta vientisa masė.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, meduolių prieskonius ir žiupsnį druskos.

  3. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą ir medų. Viską išmaišykite šaukštu arba rankomis kol gausite lipnius trupinius. Jei matote, kad tešla sukibusi, įberkite dar miltų.

  4. 20 cm diametro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Paruošta masę išklokite kepimo formos dugną kiek įmanoma aukštesnes sieneles (Man buvo like 1 cm iki formos viršaus).

  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Medaus - sūrio torto kremo paruošimas:
  1. Į didelį dubenį sudėkite graikišką jogurtą ir rikotos sūrį, supilkite skysta medų, cinamoną, meduolių prieskonius ir kukurūzų krakmolą. Jeigu Jūsų medus kietas - tuomet šiame etape medų kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol ištirps, ir atvėsinkite. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.

  2. Po kiekvieno lengvai išplakant įmuškite kiaušinius.

  3. Supilkite grietinėlę, vanilės aromatą ir išmaišykite, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

Torto kepimas:
  1. Paruoštą torto kremą tolygiai supilkite į kepimo indą su apkeptu pagrindu. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo su ventiliatoriumi rėžimu 15 minučių.

  2. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 40-50 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.

  3. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.

  4. Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.

Citrininio grietinėlės kremo paruošimas:
  1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

  2. Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę, suberkite cukrų, vanilės aromatą, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.

  3. Gautą kremą perdėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir papuoškite tortą. Jeigu konditerinio maišelio neturite, tuomet kremą galite gražiai užtepti ant torto.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje ( 90 g):

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?