Rikotos sūrio Brownie

Nors šiuo ypač drėgnu ir šokoladiniu Brownie instagram'e didžiavausi jau nuo pirmadienio, šiandien receptu noriu pasidalinti ir su Jumis!

KASDIENIAM DŽIAUGSMUI

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 ᵒC temperatūros.

Brownie kremo paruošimas ir kepimas
  1. Susmulkinkite lazdyno riešutus smulkintuvu iki kreminės konsistencijos. Neišsigąskite, procesas ilgas, gali trukti 15 min ir ilgiau. Jeigu esate riešutų sviesto mėgėjai - siūlyčiau jo pasidaryti iš karto daugiau, kadangi procesas ilgas, tuo pačiu patirsite ir mažesnius masės nuostolius. O jeigu tinginys ima viršų - naudokite parduotuvėje pirktą riešutų sviestą.

  2. Ištirpinkite šokoladą Jūsų pasirinktu būdu. Aš dažniausiai naudoju vandens garų vonelę, kadangi tuomet būnu įsitikinusi, kad šokoladas neperkais.

  3. Į didelį dubenį sudėkite rikotos sūrį, lazdyno riešutų sviestą, cukrų, vos vos druskos, supilkite ištirpintą šokoladą, sutirštintą saldintą pieną, kakavos miltelius ir kukurūzų krakmolą. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.

  4. Po kiekvieno lengvai išplakant įmuškite kiaušinius. Supilkite vanilės aromatą ir išmaišykite, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

  5. Paruoštą torto kremą tolygiai supilkite į sandarų kepimo indą. Kepkite iki 175 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo su ventiliatoriumi rėžimu 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 40-50 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.

  6. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros. Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.

Šokoladinio glajaus paruošimas
  1. Į mažą dubenėlį įdėkite sulaužytą želatinos lapelį ir mirkykite šaltame vandenyje bent 5 minutes.

  2. Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, sudėkite šokoladą ir kaitinkite kol masei užvirus ji pradės tirštėti.

  3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir maišant supilkite vandenį su želatina. Puodą vėl perkelkite ant ugnies ir kaitinkite iki masė užvirs.

  4. Glajui pravėsus juo padenkite brownie viršų. Kad glajus būtų lygus t.y. be oro burbuliukų tortą porą kartų lengvai stuktelėkite į stalviršį.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Ingridientai
Brownie kremui:
  1. Rikotos sūris 45 % 150 g;

  2. Cukrus 100 g;

  3. Pieniškas šokoladas (galima naudoti ir juodą) 70 g;

  4. Saldintas kondensuotas pienas 52 g;

  5. Lazdyno riešutai 40 g;

  6. Kakavos milteliai 20 g;

  7. kukurūzų krakmolas 20 g;

  8. Kiaušiniai (M dydžio) 2 vnt.;

  9. Vanilės aromatas 1 ml;

  10. Žiupsnelis druskos

Šokoladiniam glajui:
  1. Pieniškas šokoladas 40 g;

  2. Pienas 2 % 110 ml;

  3. Vanduo 40 ml;

  4. Želatinos lapelis 1 vnt (arba 1,67 g.)

Maistingumo deklaracija

Porcijoje (apie 72 g):

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?