Šokoladinės tartaletės su kreminiu likeriu ir kalėdiniais prieskoniais

SALDŽIARŪRIŲ ROJUS

Ingridientai (10 porcijų):
Imbieriniams medaus krepšialiams:
  • Sviestas 82 % 65 g;

  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EXTRA 220 g;

  • Tamsaus Muscovado cukrus 65 g;

  • Medus 80 g;

  • Kepimo milteliai 6 g ( arba 1 a. š.);

  • Cinamonas 6 g (arba 1 a. š.);

  • Maltas imbieras 3 g ( arba ½ a. š.);

  • Kalėdinių prieskonių mišinys 6 g (arba 1 a. š.);

  • Žiupsnelis druskos.

Šokoladiniam ganašui:
  • Juodo arba nemėgstantiems kartumo pieniško šokolado 300 g;

  • Grietinėlė 30 % 120 g;

  • Pienas 2 % 150 g

  • Kreminis/ grietinėlės likeris 16 % alk. tūrio 80 g

  • Pienas 2 % 150 g;

  • Medus 80 g;

Muscovado kremui:
  • Grietinėlė 35 % 300 g;

  • Tamsaus Muscovado cukrus 60 g;

  • Citrinų sultys skoniui subalansuoti 10 g (pagal skonį).

PASTABA: Ingridientų sąrašas pateiktas 10 mažų arba vienai 25 cm tartalečių kepimo formai.
Gaminimo eiga:
Imbierinių medaus krepšialių paruošimas:
  1. Į nedidelį puodą sudėkite medų, sviestą ir nuolat maišant ištirpinkite ant silpnos ugnies. Vėliau leiskite ištirpusiai masei atvėsti.

  2. Miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską persijokite į vidutinio dydžio dubenį ir viską gerai išmaišykite.

  3. Į didelį dubenį sudėkite atvėsintą sviesto ir medaus masę, cukrų. Maišykite juos elektriniu plaktuvu, kol gausite vientisą masę ir ji šiek tiek sutirštės. Supilkite ½ miltų mišinio į gautą masę ir, sumaišę, sudėkite likusią mišinio dalį. Įsitikinkite, kad nėra miltų „kišenių“ t.y. viskas gerai susimaišė, neminkykite. Tešla bus gana biri ir lipni – taip turėtų būti.

  4. Tešlą suvyniokite į maistinės plėvelės gabalėlį ir padėkite į šaldytuvą bent 1 val. Taip pat galite saugiai laikyti šaldytuve per naktį.

  5. Praėjus laikui leiskite tešlai sušilti iki kambario temperatūros, tada lėtai ir švelniai iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų arba ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą iškočiokite į 3 mm plonus apskritimus, kuris būtų pakankamai didelis, kad padengtų tartalečių formelių pagrindą ir šonus. Tešla padenkite tartalečių formeles. Jeigu naudojate vieną didelę formą iškočiotą tešlą apvyniokite ant kočėlo ir uždėję kočėlą ant torto dėklo švelniai išvyniokite tešlą ant torto formos viršaus. Padengę visą formelę/ formeles tešla aštriu peiliu nupjaukite jos perteklių kraštuose. Išpjovomis užtaisykite visas skylutes ar per daug plonus kraštus.

  6. Taip pat keliose vietose šakute pradurkite tešlos dugną – tam, kad tešlą neiškiltų ir dugnas būtų lygus. Įdėkite išklotą pyrago dėklą atgal į šaldytuvą, kol įkaitinsite orkaitę iki 175°C . Kai orkaitė bus paruošta, konditerijos skardos vidų išklokite dideliu kepimo popieriaus gabalėliu (aš pirmiausia jį suglamžau, kad būtų lankstesnis), o tada ant tešlos viršaus išdėliokite kepimo karoliukus (ar bet ką, ką naudosite). Aklinai kepti 15 minučių. Po 15 minučių nuimkite karoliukus ir kepimo popierių ir vėl pašaukite į pyragą į orkaitę 10-15 minučių. Leiskite visiškai atvėsti.

Šokolado ganašo paruošimas:
  1. Į torto formą su pagrindu labai atsargiai supilkite paruoštą jogurto - kreminio sūrio kremą.

  2. Kepkite iki 170 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepimo viršus-apačia rėžimu 30-40 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol kremas sutvirtės, t.y. pajudinus formeles jis nebevirpės.

  3. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.

  4. Išimkite kepimo formeles, perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai, – per naktį.

Moscovado kremo paruošimas:
  1. Į puodą sudėkite šaltą grietinėlę, drėgną muscovado cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu lėčiausiu rėžimu plakite tol, kol gausite vientisą masę. Įpilkite citrinų sulčių skoniui subalansuoti ir gerai įmaišykite. Cukrui ištirpus, galite pagreitinti plaktuvą ir  plakite tol, kol gausite standų grietinėlės kremą. PASTABA: jeigu norėdami paspartinti procesą greitu rėžimu plaksite nuo pat pradžių - cukrus nespės ištirpti ir kremas nebus vientisos konsistencijos. 

  2. Gautą kremą perdėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir papuoškite krepšelius. Jeigu konditerinio maišelio neturite, tuomet kremą galite gražiai užtepti ant krepštelių.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?