Šokoladiniai keksiukai su juodaisiais serbentais

Vos prasprogus pavasariniams žiedams visi pradedame planuotis vasaros keliones. Kol mintyse svajojate apie saulėtą Ispaniją aš noriu priminti kokia nuostabi gali būti tikra lietuviška vasara močiutės soduose. Šie namine serbentų uogiene ir liofilizuotomis uogomis pagardinti keksiukai tikrai kiekvieną iš mūsų mintimis nukels pasivaikščioti vaikystės takais.

SALDŽIARŪRIŲ ROJUS

Ingridientai:
Tešlai
  • Tamsus muscovado cukrus 90 g;

  • Rudasis cukrus 50 g;

  • Sviestas 82 % 100 g;

  • Juodas šokoladas 50 g;

  • Natūralus jogurtas 3,8 % 115 g;

  • Kiaušiniai (M dydžio) 2 vnt.;

  • Vanilės aromatas 2 ml;

  • Kakavos milteliai 45 g;

  • Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai EKSTRA 95 g;

  • Kepimo milteliai 6 g;

  • Kepimo soda 3 g;

  • Žiupsnelis druskos 2 g.

Įdarui:
  • Naminė serbentų uogienė 180 g.
Kremui:
  • Liofilizuoti (džiovinti šaltyje) juodieji serbentai 11 g;

  • Kreminis (tepamasis) sūris 11 % 140 g;

  • Pasterizuota plakamoji grietinėlė 35 % 140 g;

  • Miltelinis cukrus (cukraus pudra) 70 g.

 

Gaminimo eiga:
  1. Orkaitė įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

Tešlos paruošimas su įdaru ir kepimas
  1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite tamsų muscovado cukrų, sviestą ir šokoladą. Maišant kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies kol visi ingridientai ištirps ir gausite vientisą masę. Puodą nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

  2. Kiaušinius, natūralų jogurtą ir vanilės aromatą elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Įmaišykite atvėsusį tamsaus muscovado cukraus, sviesto ir šokolado masę. Taip pat įmaišykite rudąjį cukrų.

  3. Atskirame dubenyje sumaišykite likusius sausus ingridientus: miltus, kakavą, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską.

  4. Norint išvengti sukibusių miltų ar kakavos gabaliukų mišinį po truputį persijokite į bendrą masę (maždaug po ¼ sausų ingridientų mišinio) ir lėtai išmaišykite elektriniu plaktuvu kol gausite vientisą masę.

  5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles. Pradžioje formelėse tešlą paskirstykite po 30 g. Vėliau sudėkite po 15 g juodųjų serbentų uogienės ir galiausiai tešlos likutį. Kiekvienai formelei turėtų tekti apie 52-53 g tešlos. Kepimui naudotų formelių dugnelio skersmuo buvo lygus 4,5 cm.

  6. Kepkite 180 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Pirmas 10 minučių keksiukus atvėsinkite kepimo formoje, vėliau galutinai atvėsti perkelkite ant grotelių.

Kremo paruošimas
  1. Neradote smulkintų liofilizuotų juodųjų serbentų? Ne bėda. Tai lengviausia padaryti smulkintuvu. Toliau susmulkinti liofilizuotus juoduosius serbentus, kreminį sūrį ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite, kol susimaišys. Toliau lėtai plakant, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinus plakite tol, kol gausite tirštą kremą.

  2. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su Jums patinkančiu antgaliu. Atvėsusius keksiukus papuoškite kremo kepurėlėmis (Vienam keksiukui tenka 30 g kremo), liofilizuotais juodaisiais serbentais ir keliais mėtos lapeliais.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Maistingumo deklaracija

Porcijoje (95-98 g):

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?