Šokoladinis tortas su becukriu raudonųjų serbentų džemu

Visų mylimas amerikietiško stiliaus tortas šįkart atgimsta šiek tiek kitaip. Šis gražuolis yra kur kas draugiškesnis mūsų kūno formoms, tad torčiuku pasilepinti prie kavos puodelio tikrai nebus nuodėmė.

KASDIENIAM DŽIAUGSMUI

Gaminimo eiga:
Sviesto - kakavos kremo paruošimas:
  1. Kremą paruoškite iš vakaro, taip bus žymiai lengviau suformuoti tortą. Jeigu tortą norite pasigaminti tą pačią dieną - kremą palaikykite šaldiklyje, tik svarbiausia neužmirškite prižiūrėti, kad visiškai nesustingtų.

  2. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu apie 3 minutes maksimaliu greičiu iki kreminės konsistencijos.

  3. Tuomet sudėkite kreminį sūrį ir mažiausiu galingumu plakite kol gausite vientisą konsistenciją.

  4. Į masę sudėkite persijotus kakavos miltelius, maišykite tol, kol gausite vientisą masę. Galiausiai sudėkite Jūsų pasirinktą saldiklį pagal skonį.

Šokoladinio biskvito paruošimas:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ℃ kaitinimo viršus - apačia rėžimu.

  2. Paruoškite 240 g kavos, ją atvėsinkite. Jeigu naudojote maltą kavą - nukoškite, jums bus reikalingas tiks skystis.

  3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus sausus ingridientus: miltus, kakavą, cukrų, sodą ir druską.

  4. Kitame dubenyje sumaišykite visus drėgnus ingridientus: paruoštą kavą, aliejų ir vanilės ekstraktą.

  5. Sumaišykite sausus ir drėgnus ingridientus. Viskas gerai, masė turi gautis labai skysta.

  6. Skystą masę padalinkite i dvi lygias dalis ir supilkite į 19 cm skersmens sandarias kepimo formas. SVARBU: biskvitus būtina kepti atskirai, kadangi iškepę jie bus labai trapūs, tad gražiai vieną biskvitą padalinti perpus - bus labai keblu.

  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol biskvitas iškils ir bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus.

  8. Perkelkite biskvitus ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

Torto formavimas/ sluoksniavimas:
  1. Pirmąjį biskvitą dėkite ant lėkštės ir apjuoskite konditeriniu žiedu (galite naudoti ir kepimo formos bortelį).

  2. Aptepkite biskvitą raudonųjų serbentų marmeladu.

  3. Tuomet antrąjį biskvitą (jo viršutinę/ nelygią dalį) aptepkite trečdaliu sviesto- šokolado kremu. Aptepę biskvitą jį apverskite ir uždėkite ant pirmojo biskvito. Tortas susloksniuojamas seka: biskvitas, marmelado pertepimas, sviesto - šokolado pertepimas, biskvitas. Jeigu reikia - nebijokite spustelti, kad torto viršus būtų lygus. SVARBU: antrąjį biskvitą uždėkite dugnu į viršų, taip pavyks suformuoti tortą lygesniu viršumi.

  4. Viršu aptepkite trečdaliu kremo.

  5. Leiskite šaldytuve pastovėti bent 4 valandas.

  6. Praėjus 4 valandoms nuimkite konditerinį žiedą ir torto šonus aptepkite likusiu kremu. Dėl estetinio vaizdo torto viršų galite apibarstyti kakavos milteliais.

Su ,
sportiškas keksiukas

Skanaus!

Ingridientai (12 porcijų):
Šokoladiniam biskvitui:
  • Užplikyta kava 237 g;

  • Kvietiniai miltai EKSTRA 190 g;

  • Cukrus 130 g;

  • Kakavos milteliai 24 g;

  • Aliejus 0,5 g;

  • Valgomoji soda 6 g;

  • Druska 6 g;

  • Vanilės aromatas 2 ml.

Sviesto- kakavos kremui:
  • Kreminis sūris 2,5 % 300 g;

  • Sviestas 82 % 70 g;

  • Kakavos milteliai 45 g;

  • Druska 5 g;

Marmelado pertepimui:
  • Naminis raudonųjų serbentų džemas 100 g.

Maistingumo deklaracija

Porcijoje ( 75 g):

Toliau skaitykite...

Tingi gaminti, bet nori paragauti?