
Tradicinė bananų duona be pridėtinio cukraus
Paprastas kaip du kartu ir daugeliui pažįstamas receptas, kurio riekė galėtų pagardinti kiekvieno pusryčius.
PUSRYČIŲ DESERTAI
Ingridientai (8 porcijų):
Bananų duonai:
Prinokę bananai 470 g;
Kvietiniai miltai EKSTRA 250 g;
Sviestas EXTRA 82 % 50 g;
Pienas 2 % 20 ml;
Kiaušiniai (M dydžio) 1 vnt;
Citrinų sultys 15 ml (sodai nugesinti);
Kepimo milteliai 6 g;
Valgomoji soda 5 g;
Druska 3 g;
Cinamonas 3 g.


Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Išklokite 26×11 cm matmenų kekso formą kepimo popieriumi.
Bananus sutrinkite šakute, taip gausite masę su nepilnai ištrintais bananų gabaliukais.
Plaktuvu išplakite sutrintus bananus, kiaušinius, pieną. Suberkite kvietinius miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir citrinų sultimis nugesintą sodą. Išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Ar bananų duona jau iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš centro, jis turi būti švarus.
Iškepusį keksą apie 10-15 minučių atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Rekomenduoju patiekti suraikius riekelėmis, dosniai aptepus namine karamele ir užbėrus mažą žiupsnį jūros druskos.


Su ❤,
sportiškas keksiukas
Skanaus!
Maistingumo deklaracija
Porcijoje ( 97 g):
Į porciją karamelė neįskaičiuota





